Στις 11 Μαρτίου 2014 η Μίλαν είχε παίξει το τελευταίο της παιχνίδι στο Champions League πριν τη φετινή επιστροφή και αντίπαλος ήταν ξανά η Ατλέτικο Μαδρίτης.
Για τη δεύτερη αγωνιστική του ομίλου Β’ του Champions League, η Μίλαν υποδέχεται την Ατλέτικο Μαδρίτης στο «Σαν Σίρο». Οι δύο ομάδες διασταυρώνουν εκ νέου τους δρόμους τους ύστερα από 7,5 χρόνια, όπου είχαν αναμετρηθεί για τους «16» της κορυφαίας σε επίπεδο συλλόγων ευρωπαϊκής διοργάνωσης.
Τί είχε συμβεί τότε; Ήταν 11 Μαρτίου 2014 και στο πρόγραμμα φιγούραρε το δεύτερο μεταξύ τους νοκ-άουτ παιχνίδι για την εν λόγω φάση. Μετά την νίκη τους στο Μιλάνο με σκορ 1-0 από το τέρμα του Ντιέγκο Κόστα (83′), οι Ισπανοί επικρατούν και στην έδρα τους με το εμφατικό 4-1 (3′, 85′ Ντιέγκο Κόστα, 40′ Αρντά Τουράν, 70′ Ραούλ Γκαρθία – 27′ Κακά).
Ο αποκλεισμός τότε των «ροσονέρι» με συγκομιδή τερμάτων σε δύο αγώνες 1-5 ήταν ο τρίτος χειρότερός τους στην Ευρώπη μετά το 1-7 από τη Μπαρτσελόνα (1959) και το 2-7 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2010).
Οι συνθέσεις εκείνης της βραδιάς ήταν οι εξής…
Ατλέτικο Μαδρίτης: Κουρτουά, Μιράντα, Γκοντίν, Φιλίπε Λουίς, Χουανφράν, Μάριο Σουάρεθ, Αρντά Τουράν (78′ Κριστιάν Ροδρίγκες), Γκάμπι, Κόκε (81′ Ντιέγκο), Ραούλ Γκαρθία (72′ Σόσα), Ντιέγκο Κόστα
Μίλαν: Αμπιάτι, Ραμί, Μπονέρα, Αμπάτε, Εμάνουελσον, Εσιέν (69′ Πατσίνι), Ντε Γιονγκ (78′ Μουντάρι), Τααράμπ (46′ Ρομπίνιο), Πόλι, Κακά, Μπαλοτέλι.
Με αφορμή την αποψινή συνάντηση των δύο συλλόγων, ας δούμε τί κάνουν σήμερα οι 11 μιλανίστι ποδοσφαιριστές και οι 3 αναπληρωματικοί εκείνης της τελευταίας μεταξύ τους αναμέτρησης στο «Βιθέντε Καλδερόν», αλλά και ο προπονητής τους Κλάρενς Ζέεντορφ.
Ο Κριστιάν Αμπιάτι είναι συνεργάτης και διευθύνων σύμβουλος αντιπροσωπείας της Harley-Davidson.
Ο Ινιάτσιο Αμπάτε είναι προπονητής της ομάδας Under-16 της Μίλαν.
Ο Αντίλ Ραμί είναι αμυντικός της Τρουά.
Ο Ντανιέλε Μπονέρα είναι βοηθός στο τεχνικό τιμ της Μίλαν.
Ο Ούρμπι Εμάνουελσον είναι μέσος της Ουτρέχτης.
Ο Νάιτζελ Ντε Γιονγκ δεν έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Η τελευταία του ποδοσφαιρική εμπειρία ήταν στο Κατάρ με την Al-Shahania, στην οποία πήγε τον Ιούλιο του 2019.
Ο Μικαέλ Εσιέν είναι στο τεχνικό τιμ της Νόρντζελαντ της Δανίας.
Ο Άντελ Τααράμπ είναι μέσος της Μπενφίκα.
Ο Αντρέα Πόλι είναι μέσος Αντάλιασπορ.
Ο Κακά ονειρεύεται ένα μέλλον ως μάνατζερ.
Ο Μάριο Μπαλοτέλι είναι επιθετικός της τουρκικής Αδάνα Ντεμίρσπορ.
Ο Τζαμπάολο Πατσίνι είναι τηλεοπτικός σχολιαστής.
Ο Σουλέι Μουντάρι αποσύρθηκε στην ιδιωτική του ζωή και αποφεύγει τα φώτα της δημοσιότητας.
Οι περιπτώσεις Ρομπίνιο και Ζέεντορφ
Ο Ρομπίνιο δεν έχει αποσυρθεί επίσημα από την ενεργό δράση. Στις 10 Οκτωβρίου 2020, υπέγραψε με τη Σάντος μια συμφωνία που ίσχυε μέχρι τον Φεβρουάριο του 2021, με οψιόν ανανέωσης έως τον Δεκέμβριο του 2022. Η ανακοίνωση αντιμετωπίστηκε με κριτική λόγω της καταδίκης του Robinho για σεξουαλική επίθεση στην Ιταλία. Ένας από τους χορηγούς της βραζιλιάνικης ομάδας έληξε τη συνεργασία του με τον σύλλογο, δηλώνοντας ότι η υπογραφή ήταν «ασέβεια προς τις γυναίκες», ενώ άλλοι πίεσαν επίσης εναντίον του. Στις 16 Οκτωβρίου, η Σάντος ανακοίνωσε την αναστολή του συμβολαίου του Ρομπίνιο, δηλώνοντας ότι ο ποδοσφαιριστής θα επικεντρωθεί αποκλειστικά στην υπεράσπισή του.
Ο Κλάρενς Ζέεντορφ συνεχίζει την προπονητική και είναι και τηλεοπτικός σχολιαστής. Τελευταίος… πάγκος του ήταν η εθνική ομάδα του Καμερούν. Υπέγραψε συμφωνία τον Αύγουστο του 2018 και βοηθός του ήταν ο άλλοτε συμπαίκτης του Πάτρικ Κλάιφερτ. Ωστόσο, μετά από ένα απογοητευτικό Κύπελλο Εθνών Αφρικής 2019, όπου το Καμερούν αποκλείστηκε από τη Νιγηρία στον γύρο των δεκαέξι και με τις εμφανίσεις του συγκροτήματος στη φάση των ομίλων να είναι επίσης ανησυχητικές, απολύθηκε τον Ιούλιο του 2019.