Η τεχνητή νοημοσύνη έχει μπει στη ζωή μας και φρόντισε να κάνει… spoiler για τις κατακτήσεις του Champions League την επόμενη 20ετία.
Στην αρχή της κάθε σεζόν ο αλγόριθμος της Opta κάνει τις προβλέψεις του για το ποια ομάδα θα στεφθεί πρωταθλήτρια στην Ιταλία και γενικά σε κάθε χώρα. Τώρα έχουμε πιο… προηγμένη τεχνολογία και συγκεκριμένα την τεχνητή νοημοσύνη, η οποία δίνει απαντήσεις σε οποιαδήποτε ερώτηση. Από εκεί και πέρα, το αν θα επιβεβαιωθούν ή όχι οι απαντήσεις, λίγο απασχολεί την AI. Όπως και να έχει, το transfermarkt, η αγαπημένη ιστοσελίδα του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα της Ιταλίας αφού με βάση αυτή αποφασίζει αν θα τιμωρήσει ή όχι κάποια ομάδα, ζήτησε τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης.
Συγκεκριμένα, παραθέτοντας διάφορα στατιστικά στοιχεία, ζήτησε να μάθει ποιες ομάδες θα κατακτήσουν το Champions League από τη φετινή σεζόν μέχρι και το 2044. Σε αυτό το διάστημα λοιπόν, λέει η απάντηση, τρεις φορές το τρόπαιο θα καταλήξει σε ιταλικά χέρια. Η πρώτη θα είναι το 2032 όταν και θα το κατακτήσει η Ιντερ, η δεύτερη θα είναι το 2035 με τη Μίλαν να πανηγυρίζει και η τρίτη θα είναι το 2038, όταν θα στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης η Γιουβέντους. Αυτό λέει η τεχνητή νοημοσύνη, η οποία πάντως κινδυνεύει να πάει άμεσα… κουβά.
Γιατί; Επειδή για τη φετινή σεζόν η απάντηση είναι «Μάντσεστερ Σίτι» και μετά την εντός έδρας με 2-3 από τη Ρεάλ Μαδρίτης είναι πιθανό να πάει σπίτι της την επόμενη εβδομάδα.
2025: Μάντσεστερ Σίτι
2026: Ρεάλ Μαδρίτης
2027: Μπάγερν Μονάχου
2028: Παρί Σεν Ζερμέν
2029: Μπαρτσελόνα
2030: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
2031: Ρεάλ Μαδρίτης
2032: Ιντερ
2033: Τσέλσι
2034: Μάντσεστερ Σίτι
2035: Μίλαν
2036: Λίβερπουλ
2037: Ρεάλ Μαδρίτης
2038: Γιουβέντους
2039: Αρσεναλ
2040: Μπάγερν Μονάχου
2041: Μπαρτσελόνα
2042: Μάντσεστερ Σίτι
2043: Ρεάλ Μαδρίτης
2044: Παρί Σεν Ζερμέν
Διαβάστε τα νέα των ομάδων της Serie A στο italians.gr
Πηγή φωτογραφίας: Επίσημος λογαριασμός της Ιντερ στο Twitter