Η Νάπολι νίκησε με 2-0 την Κάλιαρι και κατέκτησε το 4ο πρωτάθλημα της ιστορίας της, αφήνοντας 2η την Ιντερ που νίκησε με το ίδιο σκορ την Κόμο.
Το τι θα γίνει από εδώ και πέρα, το αν δηλαδή θα παραμείνει ή όχι ο Αντόνιο Κόντε, θα το δούμε τις επόμενες μέρες. Προς το παρόν, το μόνο που σκέφτονται οι Ναπολιτάνοι είναι το πάρτι που έχει ήδη αρχίσει και θα διαρκέσει μέρες, καθώς η ομάδα τους κατάφερε να στεφθεί πρωταθλήτρια για 4η φορά.
Οι Παρτενοπέι υποδέχθηκαν την αδιάφορη Κάλιαρι την ίδια ώρα που οι Νερατζούρι έπαιζαν εκτός έδρας με την επίσης αδιάφορη Κόμο, στα δύο παιχνίδια στα οποία κρίθηκε η μάχη του scudetto. Και κρίθηκε υπέρ της ομάδας που είχε φτάσει στην τελευταία αγωνιστική έχοντας βαθμολογικό προβάδισμα, έστω για ένα πόντο.
Στο Stadio Diego Armando Maradona η Νάπολι ήθελε μόνο νίκη επί της Κάλιαρι για να είναι σίγουρη και επιτέθηκε από νωρίς, δημιούργησε ευκαιρίες και άνοιξε τελικά το σκορ στο 42′, όταν ο Πολιτάνο σέντραρε από δεξιά και ο ΜακΤόμινεϊ με ψαλιδάκι έκανε το 1-0!
Η ομάδα του Κόντε είχε, πλέον, το scudetto στα χέρια της και ένιωσε σίγουρη για την κατάκτησή του στο 51′: Ο Λουκάκου πήρε τη μπάλα λίγο μετά τη σέντρα, άντεξε στην πίεση του Μίνα και τελείωσε όπως έπρεπε τη φάση για το 2-0, με το οποίο οι Ναπολιτάνοι έγιναν ξανά πρωταθλητές!
Πάει για Champions League η Ιντερ
Την ίδια ώρα, στο γήπεδο της Κόμο, η Ιντερ, η οποία περίμενε δώρο της Κάλιαρι, έκανε το καθήκον της. Πήρε, δηλαδή, τη νίκη, αν και αυτή δεν αποδείχθηκε αρκετή για να της δώσει τον τίτλο. Η ομάδα του Σιμόνε Ιντσάγκι έκανε το 0-1 στο 20′ με κεφαλιά του Ντε Φράι μετά την εκτέλεση κόρνερ και το 0-2 στο 51′ με ωραία προσπάθεια του Κορέα, τερματίζοντας στη 2η θέση, στο -1 από τη Νάπολι.
Η σεζόν, όμως, δεν τελείωσε για τους Νερατζούρι καθώς στις 31 Μαΐου έχουν το μεγάλο ραντεβού με την Παρί Σεν Ζερμέν στον τελικό του Champions League, στο Allianz Arena του Μονάχου.