Η εθνική Ιταλίας θα προχωρήσει σε αλλαγή προπονητή τελικά, με τον Λουτσιάνο Σπαλέτι να ανακοινώνει ότι η ομοσπονδία τον απέλυσε.
Η ήττα με 3-0 από τη Νορβηγία για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2026 αποδείχθηκε μοιραία για τον ομοσπονδιακό τεχνικό. Μπορεί ο πρόεδρος της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Λέλε Γκραβίνα, να δήλωνε ότι η Νορβηγία είναι «θωρηκτό», είναι «μία από τις καλύτερες εθνικές ομάδες των τελευταίων χρόνων» και «δεν είναι έκπληξη να χάνουμε από αυτή», παρ’ όλα αυτά αποφάσισε να προχωρήσει στην απόλυση του Σπαλέτι. Απόφαση που δεν ανακοίνωσε ο ίδιος αλλά ο προπονητής στη συνέντευξη Τύπου για το παιχνίδι με τη Μολδαβία.
«Χθες βράδυ ήμουν με τον πρόεδρο και μου ανακοίνωσε ότι δεν θα παραμείνω στη θέση του προπονητή της εθνικής ομάδας. Λυπάμαι πολύ. Δεν είχα καμία πρόθεση να κάνω τίποτα και θα προτιμούσα να παραμείνω στη θέση μου και να κάνω τη δουλειά μου όπως έκανα πάντα στην καριέρα μου. Απολύθηκα όμως. Αντιλαμβανόμουν αυτή τη δουλειά ως υπηρεσία προς την πατρίδα και θα βοηθήσω όπως μπορώ, θα προχωρήσω δηλαδή σε λύση του συμβολαίου μου μετά το ματς με τη Μολδαβία», είπε αρχικά ο Σπαλέτι στις δηλώσεις του και συνέχισε.
«Λυπάμαι γιατί δεν κατάφερα να πάρω το καλύτερο από κάθε παίκτη. Είμαι απογοητευμένος με τον εαυτό μου. Όταν αποδέχθηκα την πρόταση να αναλάβω την εθνική Ιταλίας ήξερα ότι θα υπάρξουν και δύσκολες στιγμές. Δεν κατάφερα, όμως, να περάσω αυτά που ήθελα. Προκάλεσα προβλήματα στο ιταλικό ποδόσφαιρο με τα αποτελέσματά μας, είμαι απογοητευμένος με τον εαυτό μου, επαναλαμβάνω.