italians.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των Αποτελεσμάτων
Παρασκευή, 16 Μαΐου, 2025
  • Αρχική
  • Serie A
  • Ποδόσφαιρο
  • Ultras
  • Αφιερώματα
  • Απόψεις
  • Made in Italy
  • Magazino
italians.gr
  • Αρχική
  • Serie A
  • Ποδόσφαιρο
  • Ultras
  • Αφιερώματα
  • Απόψεις
  • Made in Italy
  • Magazino
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των Αποτελεσμάτων
italians.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των Αποτελεσμάτων
Αρχική Ιταλική Κουζίνα

Συνταγή για Ελληνική πίτσα

06/10/2024
Ιταλική Κουζίνα
Συνταγή για Ελληνική πίτσα
2
ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΕ
Share on FacebookShare on Twitter

Η αγαπημένη σας πίτσα στην ελληνική εκδοχή, με ντομάτα, κρεμμύδι, φέτα, μοτσαρέλα, ελιές και βασιλικό.

Υλικά για την ελληνική πίτσα

  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού κρεμμύδι σε κύβους
  • 2 ¼ κουταλιές γλυκού χυμό λεμονιού
  • ½ πακέτο κατεψυγμένο σπανάκι ψιλοκομμένο
  • ¼ φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
  • 1 ½ κουταλιές γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
  • αλεσμένο μαύρο πιπέρι για γεύση
  • 1 έτοιμη ζύμη για πίτσα
  • 1 μεγάλη ντομάτα, κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 2 φλιτζάνι τσαγιού τριμμένη μοτσαρέλα
  • ¾ φλιτζάνι τσαγιού θρυμματισμένη φέτα
  • ψιλοκομμένες ελιές

Εκτέλεση για την ελληνική πίτσα

⇒ Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

⇒ Ζεστάνετε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε το σπανάκι και συνεχίστε να μαγειρεύετε και να ανακατεύετε μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά, 5 έως 7 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε το βασιλικό, χυμό λεμονιού, ρίγανη και πιπέρι. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς.

⇒ Ανοίξτε τη ζύμη πίτσας σε ένα μεγάλο ταψί και αλείψτε με την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Απλώστε το μείγμα σπανακιού πάνω στη ζύμη, αφήνοντας ένα μικρό περιθώριο στην άκρη της κρούστας πίτσας. Καλύψτε με 1 φλιτζάνι τυρί μοτσαρέλα.

⇒ Τοποθετήστε τις ντομάτες πάνω από την πίτσα και απλώστε το υπόλοιπο 1 φλιτζάνι τυρί μοτσαρέλα και τη φέτα πάνω από τις ντομάτες.

⇒ Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι η κρούστα της πίτσας να ροδίσει και το τυρί να λιώσει, περίπου 15 λεπτά.

 

x

Όλη η επικαιρότητα της Serie A: Ειδήσεις, αρθρογραφία, αφιερώματα, ρετρό θέματα και οπαδικά. Στο italians,gr γράφουμε την ιστορία του ιταλικού ποδοσφαίρου στα ελληνικά.

Kατηγορίες

  • Magazino
  • Γκολ – TV
  • Serie A
  • Ποδόσφαιρο
  • Ultras
  • Αφιερώματα
  • Απόψεις
  • Made in Italy
  • Azzurri
  • Ιταλική Κουζίνα
  • Ταξίδι
  • ΝΕΑ

Εγγραφή στο newsletter

Θέλεις να έχεις τα σημαντικότερα θέματα της εβδομάδας στο κινητό σου ή τον υπολογιστή; Κάνε εγγραφή στο newsletter του italians.gr και θα λαμβάνεις το εξειδικευμένο περιεχόμενο.

© 2020-2024 italians.gr - Viewmax Media.

Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των Αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Serie A
  • Ποδόσφαιρο
  • Ultras
  • Αφιερώματα
  • Απόψεις
  • Made in Italy
  • Magazino

© 2020-2024 italians.gr - Viewmax Media.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των Αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Serie A
  • Ποδόσφαιρο
  • Ultras
  • Αφιερώματα
  • Απόψεις
  • Made in Italy
  • Magazino

© 2020-2024 italians.gr - Viewmax Media.