Η αγαπημένη σας πίτσα στην ελληνική εκδοχή, με ντομάτα, κρεμμύδι, φέτα, μοτσαρέλα, ελιές και βασιλικό.
Υλικά για την ελληνική πίτσα
- 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- ½ φλιτζάνι τσαγιού κρεμμύδι σε κύβους
- 2 ¼ κουταλιές γλυκού χυμό λεμονιού
- ½ πακέτο κατεψυγμένο σπανάκι ψιλοκομμένο
- ¼ φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
- 1 ½ κουταλιές γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
- αλεσμένο μαύρο πιπέρι για γεύση
- 1 έτοιμη ζύμη για πίτσα
- 1 μεγάλη ντομάτα, κομμένη σε λεπτές φέτες
- 2 φλιτζάνι τσαγιού τριμμένη μοτσαρέλα
- ¾ φλιτζάνι τσαγιού θρυμματισμένη φέτα
- ψιλοκομμένες ελιές
Εκτέλεση για την ελληνική πίτσα
⇒ Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
⇒ Ζεστάνετε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε το σπανάκι και συνεχίστε να μαγειρεύετε και να ανακατεύετε μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά, 5 έως 7 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε το βασιλικό, χυμό λεμονιού, ρίγανη και πιπέρι. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς.
⇒ Ανοίξτε τη ζύμη πίτσας σε ένα μεγάλο ταψί και αλείψτε με την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Απλώστε το μείγμα σπανακιού πάνω στη ζύμη, αφήνοντας ένα μικρό περιθώριο στην άκρη της κρούστας πίτσας. Καλύψτε με 1 φλιτζάνι τυρί μοτσαρέλα.
⇒ Τοποθετήστε τις ντομάτες πάνω από την πίτσα και απλώστε το υπόλοιπο 1 φλιτζάνι τυρί μοτσαρέλα και τη φέτα πάνω από τις ντομάτες.
⇒ Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι η κρούστα της πίτσας να ροδίσει και το τυρί να λιώσει, περίπου 15 λεπτά.