Η ιταλική κουζίνα είναι ενδεχομένως η πιο νόστιμη του κόσμου και υπάρχουν 11 πράγματα που… απαγορεύεται να κάνουμε όταν θέλουμε να μεγαλουργήσουμε.
Αλλοι λένε ότι είναι η Ελλάδα η χώρα με την πιο νόστιμη κουζίνα, άλλοι λένε ότι είναι η Ιταλία. Οπως και να έχει, είτε το ένα ισχύει είτε το άλλο, πρόκειται για δύο χώρες στις οποίες ξέρουν να τρώνε. Αναμφισβήτητο αυτό. Αρκεί, φυσικά, να ξέρεις τα μυστικά ή να ξέρεις τι πρέπει να αποφύγεις. Και σε ό,τι αφορά την ιταλική κουζίνα, υπάρχουν 11 πράγματα που δεν πρέπει να κάνει κανείς. Υπάρχουν 11 λάθη που πρέπει όλοι να αποφεύγουμε. Υπάρχουν 11… εντολές, τις οποίες δεν πρέπει να παραβεί κανείς. Και το γεγονός ότι υπάρχει αυτός ο 11λογος, δεν το λέμε εμείς. Το λένε οι ίδιοι Ιταλοί, απαντώντας σε ερωτήσεις διεθνών Μέσων σχετικά με την κουζίνα. Με τα φαγητά τους.
Ας δούμε, λοιπόν, ποιοι είναι οι 11 απαράβατοι κανόνες στην ιταλική κουζίνα…
1) Απαγορεύεται το κέτσαπ στα ζυμαρικά.
2) Δεν βάζουμε τα ζυμαρικά σε κρύο νερό και μετά τα βράζουμε.
3) Απαγορεύεται ο ανανάς στην πίτσα. Νόμος.
4) Δεν έχουμε ποτέ τα ζυμαρικά σαν συνοδευτικό στο γεύμα. Είναι το κύριο γεύμα, από τη στιγμή που βρίσκονται στο τραπέζι.
5) Δεν κόβουμε ποτέ τα μακριά ζυμαρικά με μαχαίρι. Εννοείται αφού που έχουν σερβιριστεί. Δεν γίνεται, δηλαδή, να κόβεις μακαρόνια με το μαχαίρι.
6) Δεν συμπεριλαμβάνουμε κρέμα σε σάλτσα καρμπονάρα.
7) Σε ένα γεύμα ζυμαρικών που περιέχει θαλασσινά, σε αστακομακαρονάδα για παράδειγμα, απαγορεύεται να έχεις τυρί.
8) Δεν ξεπλένουμε ή δεν κρυώνουμε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά κάτω από κρύο νερό.
9) Δεν πίνουμε ποτέ καπουτσίνο έπειτα από ένα ιταλικό γεύμα.
10) Δεν γίνεται να μην προσθέτουμε αλάτι στο βραστό νερό για τα ζυμαρικά μας.
11) Απαγορεύεται το σκορδόψωμο με ένα γεύμα ζυμαρικών.
Πηγή φωτογραφίας: pexels.com