Η ισοπαλία της Ουγγαρίας με τη Γαλλία ενδιαφέρει και το ιταλικό ποδόσφαιρο, αφού στον πάγκο των Μαγυάρων κάθεται ο Μάρκο Ρόσι.
Ηταν ένα αποτέλεσμα έκπληξη, αφού οι Τρικολόρ είχαν όλες τις προβλέψεις υπέρ τους. Παρ’ όλα αυτά, υποχρεώθηκαν σε ισοπαλία 1-1 στη Βουδαπέστη. Εκεί όπου η Ουγγαρία έκανε ό,τι μπορούσε και τελικά δικαιώθηκε παίρνοντας τον βαθμό. Ο οποίος, εκτός των άλλων, βοήθησε για να έρθει σε πρώτο πλάνο ο προπονητής της.
Ο Ρόσι ο οποίος έκανε ντεμπούτο ως παίκτης με τη φανέλα της Τορίνο, δάκρυσε στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι. Ισως επειδή θυμήθηκε την εμπειρία του ως προπονητής στο ιταλικό ποδόσφαιρο.
«Αν είχα παραμείνει στην Ιταλία σήμερα θα δούλευα στο λογιστικό γραφείο του αδερφού μου. Στην Ιταλία δεν υπάρχει δυστυχώς αξιοκρατία. Τον Φεβουάριο του 2011 απολύθηκα από την Καβέζε. Εκείνη τη χρονιά δέχθηκα τρεις προτάσεις. Μου είπαν, όμως, ότι πρέπει να πληρώσω για να προπονήσω στη Serie C. Αηδίασα. Προτίμησα να μείνω μακριά από το ποδόσφαιρο και να σκεφτώ κάποια άλλη δουλειά», είχε πει πριν δύο χρόνια. Τότε που εξήγησε πώς βρέθηκε στην Ουγγαρία.
«Σε μια περιήγηση με ένα φίλο μου, ο οποίος έχει εστιατόριο στη Βουδαπέστη, γνώρισα τον πρώην αθλητικό διευθυντή της Χόνβεντ. Μου έκαναν πρόταση και ξεκίνησα το 2012. Μια ομάδα με πολλούς νέους και μπάτζετ δέκα φορές μικρότερο από τη Φερεντσβάρος». Με αυτή τη Χόνβεντ, τελικά, ο Ρόσι πήρε πρωτάθλημα -το πρώτο της μετά από 14 χρόνια- και το 2018 έγινε προπονητής της Ουγγαρίας. Η οποία πήρε 1-1 από τη Γαλλία στη 2η αγωνιστική του Euro.
Τα δάκρυα
«Ενα σκηνικό σαν κι αυτό το έβλεπα μόνο στην τηλεόραση, μια τέτοια διοργάνωση… Είμαι 56 ετών και νιώθω σαν παιδί στο λούνα παρκ. Και όταν είσαι εκεί, όπως και τα παιδιά, θες να παίξεις. Δεν είμαι, όμως, τόσο χαζός ώστε να πω “πάμε να νικήσουμε στο Μόναχο”», είπε χθες και δάκρυσε. Γιατί, όντως, δεν μπορούσε να φανταστεί αυτά που ζει αυτές τις μέρες…
Διαβάστε στο italians.gr
Ιταλικό ποδόσφαιρο: Πώς οι ομάδες της Serie A έχασαν 300 εκατ. ευρώ φέτος
Ιταλικό ποδόσφαιρο: Οι μεγάλες αλλαγές που έρχονται στη Serie A
Ιταλικό ποδόσφαιρο: Οι τρεις ιστορικές αποφάσεις που άλλαξαν το Καμπιονάτο