Με τον Χακάν Τσαλχάνογλου να είναι έτοιμος να αποχωρήσει από τη Μίλαν για να υπογράψει στην Ιντερ, το μυαλό πολλών γυρίζει λίγα χρόνια πίσω.
Καλοκαίρι 2017… Ο κορονοϊός, η πανδημία είναι κάτι άγνωστο, δεν υπάρχει ούτε καν στη φαντασία. Παρ’ όλα αυτά, η Ιταλία ενδιαφέρεται για τα νέα από την Κίνα. Καθημερινά. Γιατί από εκεί έρχονται συνεχώς λεφτά για τη Μίλαν, η οποία αποφασίζει να σαρώσει στη μεταγραφική περίοδο. Με τους Σίλβιο Μπερλουσκόνι και Αντριάνο Γκαλιάνι να αποτελούν παρελθόν, οι Ροσονέρι ονειρεύονται ένα νέο ξεκίνημα. Με τον Γιόνγκχονγκ Λι ιδιοκτήτη και τους Μάρκο Φασόνε και Μασιμιλιάνο Μιραμπέλι να διοικούν.
Οι Μιλανέζοι που προέρχονται από χρόνια λιτότητας, μπαίνουν στη μεταγραφική περίοδο με φόρα. Και δεν θα σταματήσουν να αποκτούν παίκτες. Συνολικά ήταν 11 αυτοί που υπέγραψαν εκείνο το καλοκαίρι. Και συνολικά ήταν κοντά στα 230 εκατ. ευρώ τα χρήματα που δαπανήθηκαν. Ας θυμηθούμε το πώς…
Η Μίλαν είχε δώσει 18 εκατ. ευρώ στη Βιγιαρεάλ για τον Ματέο Μουσάκιο. Η συμφωνία με την Αταλάντα για τον Φρανκ Κεσί ήταν στα 28 εκατ. ευρώ. Χρειάστηκε να δοθούν 15 εκατ. ευρώ στη Βόλφσμπουργκ για τον Ρικάρντο Ροντρίγκες. Ο Αντρέ Σίλβα, από την Πόρτο, κόστισε 38 εκατ. ευρώ. Δόθηκαν 20 εκατ. ευρώ στη Λεβερκούζεν για τον Χακάν Τσαλχάνογλου και 24 στην Αταλάντα για τον Αντρέα Κόντι.
Οι Ροσονέρι έκαναν δικό τους τον Λεονάρντο Μπονούτσι δίνοντας 42 εκατ. ευρώ στη Γιουβέντους και πήραν τον Λούκας Μπίλια από τη Λάτσιο με 18. Τέλος, το deal με τη Φιορεντίνα για τον Νίκολα Κάλιντς ήταν στα 25 εκατ. ευρώ. Πλην αυτών, υπέγραψαν και οι Φάμπιο Μπορίνι και Αντόνιο Ντοναρούμα.
Η Μίλαν είχε ολοκληρώσει την πιο ακριβή μεταγραφική καμπάνια μέσα σε κλίμα απόλυτου ενθουσιασμού. Υπήρχαν, βέβαια, κάποια νεύρα με τον Τζίτζιο Ντοναρούμα, αλλά στο τέλος ανανέωσε κι αυτός το συμβόλαιό του. Από τότε, όσο μακρινή κι αν φαίνεται η εποχή, έχουν περάσει μόνο τέσσερα χρόνια. Και από αυτούς τους 11 παίκτες, παραμένει στους Ροσονέρι μόνο ένας. Ο Κεσί. Η πιο ακριβή μεταγραφική καμπάνια, είναι και η πιο αποτυχημένη.
Μόνο χασούρα…
Ποτέ ξανά 230 εκατ. ευρώ δεν έχουν ξοδευτεί τόσο άσχημα και αυτό το δείχνουν τα γεγονότα. Πλην Κεσί, κανείς άλλος δεν στέριωσε τελικά στους Μιλανέζους. Κάποιοι μάλιστα, όπως ο Μπονούτσι, η πιο ακριβή μεταγραφή τους εκείνο το καλοκαίρι, έφυγαν μέσα σε ένα χρόνο. Ό Κόντι, από την άλλη, παραμένει παίκτης της Μίλαν αλλά παραχωρείται οπουδήποτε ως δανεικός.
Με εξαίρεση τον Κεσί, ο οποίος έχει εξελιχθεί σε παίκτη-κλειδί, όλοι οι άλλοι δεν πρόσφεραν τίποτα. Ούτε αγωνιστικά, ούτε οικονομικά, αφού δεν υπήρξε κέρδος από κανέναν τους. Μόνο χασούρα, με τους Ροσονέρι να το βρίσκουν μπροστά τους ακόμη και σήμερα…
Διαβάστε τα νέα της Μίλαν στο italians.gr
Πηγή φωτογραφίας: Επίσημη ιστοσελίδα της Μίλαν