Η Λέτσε είναι μια ανάσα από την απόκτηση του Σαμουέλ Ουμτιτί, έχοντας πετύχει ένα εκπληκτικό deal με τη Μπαρτσελόνα.
Το θέμα ήρθε στην επικαιρότητα το Σάββατο (20/8) και προκάλεσε αίσθηση σε όλους: Οι νεοφώτιστοι στη Serie A ήταν κοντά στην απόκτηση ενός παγκόσμιου πρωταθλητή που παίζει στους Μπλαουγκράνα. Και σήμερα Δευτέρα, δύο μέρες μετά, η έκπληξη γίνεται ακόμη μεγαλύτερη. Ο λόγος; Οχι μόνο το γεγονός ότι τα δύο κλαμπ έχουν συμφωνήσει, αλλά το πώς έχουν συμφωνήσει. Τι προβλέπει, δηλαδή, αυτή η συμφωνία, η οποία είναι απλά τέλεια για την ιταλική ομάδα. Και δεν υπάρχει απολύτως καμία υπερβολή στο «τέλεια».
Η Λέτσε, λοιπόν, είναι έτοιμη να αποκτήσει τον Ουμτιτί χωρίς να πληρώσει ούτε ένα ευρώ. Ούτε ένα. Ούτε στη Μπαρτσελόνα, ούτε στον ίδιο. Η ιταλική ομάδα θα πάρει με δανεισμό τον διεθνή Γάλλο στόπερ χωρίς να δώσει λεφτά στους Καταλανούς. Παράλληλα, όλο το συμβόλαιο του παίκτη θα το καλύψει η Μπάρτσα! Το μόνο που θα πληρώσει η Λέτσε είναι κάποια μπόνους για τις συμμετοχές του. Μπόνους, όμως, στα οποία θα υπάρχει όριο. Δεν θα ανεβαίνει συνεχώς το ποσό, δηλαδή, ανάλογα με τις συμμετοχές.
Καλύτερο deal από αυτό, ειλικρινά, δεν θα μπορούσε να πετύχει ο τεχνικός διευθυντής της, ο πολύπειρος Πανταλέο Κορβίνο. Για την ακρίβεια, δεν μπορούμε να θυμηθούμε άλλη τέτοια συμφωνία γενικά, όχι μόνο για τη Λέτσε. Και η Φιορεντίνα, για παράδειγμα, πήρε τον Γιόβιτς από τη Ρεάλ Μαδρίτης χωρίς να της δώσει λεφτά, αλλά πληρώνει για το συμβόλαιο. Εδώ, για τον Ουμτιτί, η ιταλική ομάδα δεν πληρώνει τίποτα, παρά μόνο ένα συμβολικό ποσό, μέσα στη σεζόν, με τη μορφή μπόνους.
Διαβάστε τα νέα της Serie A στο italians.gr
Πηγή φωτογραφίας: Επίσημος λογαριασμός της Μπαρτσελόνα στο Twitter