Εισαγγελική έρευνα κατά… εισαγγελέων άρχισε στην Ιταλία για παράνομες παρακολουθήσεις σε ανθρώπους της Γιουβέντους και της Ομοσπονδίας.
Την περσινή σεζόν η Serie A έγινε άνω-κάτω και τελικά η κατάταξή της αλλοιώθηκε λόγω της υπόθεσης Plusvalenza και της τιμωρίας στους Μπιανκονέρι. Οι οποίοι Μπιανκονέρι έγιναν η πρώτη ομάδα στην ιστορία του ποδοσφαίρου που έκαναν «παράνομα μεταγραφικά deals» μόνοι τους. Καμία από τις ομάδες που έκανε μαζί τους αυτά τα deals δεν τιμωρήθηκε. Δεν ακούγεται και πολύ λογικό, στην Ιταλία όμως όλα μπορούν να συμβούν. Μιλάμε, άλλωστε, για μια χώρα που επί δεκαετίες είναι βουτηγμένη στα σκάνδαλα και τώρα έρχεται στην επιφάνεια ακόμη ένα. Ενα σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκονται εισαγγελείς και δημοσιογράφοι, με την εισαγγελία της Περούτζια να έχει συλλέξει στοιχεία και να συνεχίζει κανονικά την έρευνά της.
Τι ακριβώς αφορά αυτή η έρευνα όμως; Οπως αναφέρουν πολιτικές ιταλικές εφημερίδες, γιατί οι αθλητικές -παραδόξως- σιωπούν, η εισαγγελία της Περούτζια έχει στοιχεία για παράνομες παρακολουθήσεις που έκαναν άλλες εισαγγελίες. Αυτές οι παράνομες παρακολουθήσεις αφορούν σε πολιτικούς και ανθρώπους του ποδοσφαίρου. Για τους πολιτικούς δεν μας ενδιαφέρει και πολύ, αν και θα έχουν πλάκα όσα θα αποκαλυφθούν, για τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου όμως μας ενδιαφέρει. Και αυτοί οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου που ήταν θύματα παράνομων παρακολουθήσεων ήταν οι εξής: Αντρέα Ανιέλι, Κριστιάνο Ρονάλντο, Μασιμιλιάνο Αλέγκρι και Λέλε Γκραβίνα. Δηλαδή ο πρόεδρος της Γιουβέντους, το μεγάλο της αστέρι, ο προπονητής της και ο πρόεδρος της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.
Οι παρακολουθήσεις έγιναν όταν οι Ανιέλι και Ρονάλντο ήταν στη Γιούβε και η διαδικασία ήταν η εξής, σύμφωνα με την εισαγγελία της Περούτζια: Παρακολουθούσαν παρανόμως τα κινητά τηλέφωνα και στη συνέχεια φρόντιζαν να διαρρεύσουν διάφορες συνομιλίες, κάνοντας και το σχετικό κόψε-ράψε, σε 5 δημοσιογράφους. Οι οποίοι, με τη σειρά τους, είχαν την εξής αποστολή: Να φτιάξουν κλίμα κατά των ανθρώπων που ήταν υπό παρακολούθηση. Και από τη στιγμή που έφτιαχναν κλίμα, ήταν πιο εύκολο από ένα σημείο κι έπειτα να υπάρξουν και τιμωρίες.
Γιατί παρακολουθούσαν τον Λέλε;
Το να παρακολουθούν παρανόμως ανθρώπους της Γιουβέντους, βέβαια, δεν προκαλεί εντύπωση. Το ίδιο έγινε και το 2006 και κατά πάσα πιθανότητα θα γίνεται και τώρα. Αυτό δεν αλλάζει. Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός ότι παρακολουθούσαν και τον Λέλε Γκραβίνα, τον πρόεδρο της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας. Το πώς και το γιατί, λογικά, θα φανεί προσεχώς. Σύμφωνα με τις ίδιες πολιτικές εφημερίδες, πάντως, ο Γκραβίνα είναι τρομερά ενοχλημένος επειδή ήταν υπό παρακολούθηση. Δεν του αρέσει, λένε, του Λένε αυτό το γεγονός. Το θεωρεί απαράδεκτο. Η Ομοσπονδία του, όμως, δεν είχε κανένα πρόβλημα να τιμωρεί με βάση παράνομες παρακολουθήσεις. Τώρα που έμαθε ότι παρακολουθούσαν και τον ίδιο, όμως, το θεωρεί απαράδεκτο.
Διαβάστε τα νέα της Γιουβέντους στο italians.gr
Πηγή φωτογραφίας: Επίσημη ιστοσελίδα της Γιουβέντους