Η Γιουβέντους επιβεβαίωσε ξανά ότι δεν μπορεί να νικήσει κανέναν στη Serie A και τα ιταλικά ΜΜΕ προσπαθούν να καταλάβουν τι ακριβώς γίνεται.
«Επρεπε να παίξουμε καλύτερα». Αυτή ήταν η απάντηση του Τιάγκο Μότα όταν μετά το 2-2 με τη Βενέτσια τού ζητήθηκε να εξηγήσει γιατί η ομάδα του δεν νίκησε ούτε την ουραγό της βαθμολογίας, εντός έδρας και ενώ μάλιστα είχε προηγηθεί από νωρίς. Επρεπε να παίξει καλύτερα… Αυτό ήταν το μυστικό και το αποκάλυψε ο προπονητής των Τορινέζων, ο οποίος δεν είναι ο μοναδικός που άλλαξε ομάδα το περασμένο καλοκαίρι. Υπάρχουν κι άλλες ομάδες που άλλαξαν προπονητή και όλες λειτουργούν καλύτερα από τη Γιουβέντους, τα προβλήματα της οποίας αυξάνονται όσο περνάει ο καιρός αντί να μειώνονται. Προβλήματα στα οποία εστιάζει σήμερα (15/12) ο ιταλικός Τύπος, σε μια προσπάθεια να καταλάβει γιατί γίνονται όσα γίνονται. Και αυτά τα 8 προβλήματα είναι τα εξής…
Ανούσια κατοχή μπάλας και χαμηλός ρυθμός
Ο μέσος όρος κατοχής μπάλας της Γιούβε στις πρώτες 16 αγωνιστικές είναι 61,16%. Και δεν κερδίζει απολύτως τίποτα από αυτό. Οι Μπιανκονέρι αλλάζουν συνεχώς πάσες χωρίς να οδηγεί κάπου αυτό ενώ ποτέ δεν δείχνουν ικανοί να ανεβάσουν τον ρυθμό τους, την ένταση στο παιχνίδι τους. Ετσι, έχουν μια ανούσια κατοχή μπάλας που έχει οδηγήσει σε 119 τελικές προσπάθειες (8οι στη Serie A) και σε μόλις 57 εντός εστίας (9οι).
Κέντρο που δεν σκοράρει
Οι Τορινέζοι έχουν πετύχει 35 γκολ μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα. Από αυτά τα 35, λοιπόν, μόνο τα 4 ήρθαν από παίκτες του κέντρου. Τα τρία τα έχει βάλει ο ΜακΚένι και ένα έβαλε ο Κοπμάινερς, για τον οποίο η Γιούβε πλήρωσε 60 εκατ. ευρω επειδή ήταν ο καλύτερος χαφ του πρωταθλήματος και ο προπονητής της δεν τον χρησιμοποιεί ποτέ ως χαφ αλλά σαν 10άρι, ακυρώνοντάς τον.
Πνίγεται στα νεύρα
Στον αγώνα με τη Μπολόνια αποβλήθηκε ο Τιάγκο Μότα. Στον αγώνα με τη Βενέτσια, μία εβδομάδα μετά, ο Ντούσαν Βλάχοβιτς τα έβαλε με τους οπαδούς. Η ομάδα είναι φανερό ότι λυγίζει πλέον από την όλο και μεγαλύτερη πίεση που υπάρχει και η οποία οφείλεται στο γεγονός ότι δεν δίνει ούτε ένα λόγο στους οπαδούς για να πιστεύουν σε αυτή και στη δουλειά που γίνεται.
Τραγικοί αριθμοί εντός έδρας
Από τη σεζόν 2011-12, όταν η Γιουβέντους μπήκε στο Allianz Stadium, η φετινή σεζόν είναι αυτή στην οποία έχει τους χειρότερους αριθμούς σε αυτό. Σε 9 εντός έδρας ματς στο πρωτάθλημα έχει νικήσει μόνο σε τρία (Κόμο, Λάτσιο, Τορίνο) και σε άλλα τρία στο Champions League έχει νικήσει στα δύο. Στη Serie A, έτσι, έχει κατά μέσο όρο 1,67 βαθμούς σε κάθε ματς εντός έδρας ενώ τα προηγούμενα 13 χρόνια είχε 2,47.
Χάνει τους περισσότερους βαθμούς ενώ προηγείται
Οι αριθμοί μετά τις πρώτες 16 αγωνιστικές του πρωταθλήματος δείχνουν το εξής: Από τις μεγάλες ομάδες η Γιούβε είναι αυτή που έχει χάσει τους περισσότερους βαθμούς ενώ ήταν μπροστά στο σκορ. Για την ακρίβεια, έχει χάσει 8 βαθμούς, περισσότερους από Αταλάντα (6), Λάτσιο (5), Μίλαν (4), Ιντερ (4), Φιορεντίνα (3) και Νάπολι (2).
Χάνει τους περισσότερους βαθμούς κόντρα στους μικρούς
Οι 10 ισοπαλίες σε 16 αγωνιστικές λένε ένα και μόνο πράγμα: Αυτή η ομάδα δεν πάει πουθενά. Ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο είπε πριν λίγες μέρες ότι η Γιούβε του Μότα δεν προκαλεί φόβο στους αντιπάλους της και αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι καμία άλλη μεγάλη ομάδα της Serie A δεν έχει χάσει τόσους βαθμούς κόντρα στους θεωρητικά μικρούς. Η ομάδα του Μότα, απλά, δεν νικάει κανέναν.
Ποτέ περισσότερες από δύο συνεχόμενες νίκες
Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα των Μπιανκονέρι είναι η έλλειψη σταθερότητας, δεν υπάρχει συνέχεια στο παιχνίδι της και κατ’ επέκταση στα αποτελέσματά της. Έπειτα από 22 αγώνες μέχρι στιγμής στη σεζόν, 16 στο πρωτάθλημα και 6 στην Ευρώπη, η ομάδα του Μότα δεν έχει κάνει ποτέ σερί μεγαλύτερο των δύο νικών. Τεράστια η διαφορά με Αταλάντα, Φιορεντίνα, Λάτσιο, Νάπολι, Ιντερ. Ακόμη και η Μίλαν του Πάουλο Φονσέκα, η οποία επίσης έχει διάφορα προβλήματα, κατάφερε να κάνει 3 σερί νίκες. Η ομάδα του Μότα όχι.
Ρόστερ με κενά
Οι Τορινέζοι, βέβαια, μπορούν να φέρουν ως δικαιολογία, μέχρι ένα βαθμό τουλάχιστον, τις πολλές απουσίες λόγω τραυματισμών. Αν και η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι έχουν επιστρέψει στη δράση τώρα. Όπως και να έχει, αυτό είναι ένα πρόβλημα που δεν αγγίζει μόνο τον προπονητή αλλά και τον τεχνικό διευθυντή Κριστιάνο Τζούντολι, ο οποίος το περασμένο καλοκαίρι έκλεισε κάμποσα deals και… κατάφερε να έχει ένα ρόστερ με κενά. Ειδικά στην επίθεση, όπου πίσω από τον λίγο Βλάχοβιτς και τον μονίμως τραυματία Μίλικ δεν υπάρχει κανένας.
Διαβάστε τα νέα της Γιουβέντους στο italians.gr
Πηγή φωτογραφίας: Επίσημη ιστοσελίδα της Γιουβέντους