Η Γιουβέντους αποφάσισε τελικά να απολύσει άμεσα τον Τιάγκο Μότα και θα ολοκληρώσει τη φετινή σεζόν με τον Ιγκόρ Τούντορ στον πάγκο.
Οι Μπιανκονέρι, όπως αναφέραμε τις τελευταίες μέρες, την είχαν πάρει την απόφασή τους: Στο τέλος της σεζόν θα προχωρούσαν σε αλλαγή προπονητή ακόμη κι αν εξασφαλιστεί η συμμετοχή στο Champions League. Ο Μότα, άλλωστε, ήταν φανερό εδώ και μήνες ότι είναι αλλού, ότι δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα. Είναι, με λίγα λόγια, επικίνδυνος ως προπονητής, οπότε στο Τορίνο αποφάσισαν να μη συνεχίσουν μαζί του. Αυτό που δεν ήταν γνωστό τότε αλλά έγινε τώρα, είναι πως η απομάκρυνσή του θα γίνει άμεσα. Μια απόφαση, όπως αναφέρουν τα ιταλικά ΜΜΕ, που δεν είναι του Κριστιάνο Τζούντολι αλλά του Τζον Ελκαν.
Η Γιουβέντους, λοιπόν, προχωράει σε αλλαγή προπονητή άμεσα και αυτός που αναλαμβάνει είναι ο Τούντορ. Οι Μπιανκονέρι ήθελαν ένα πρόσωπο που θα ενώσει τον κόσμο και κατέληξαν στον Κροάτη, ο οποίος θεωρείται… δικό τους παιδί. Δεν ήταν, όμως, μόνο αυτό το κριτήριο, αλλά και το γεγονός ότι ο Τούντορ δέχθηκε να αναλάβει με συμβόλαιο ως το τέλος της σεζόν και οψιόν ανανέωσης για ένα χρόνο. Οψιόν που θα έχει το κλαμπ και δεν θα σχετίζεται με την έξοδο στο Champions League. Κατά πάσα πιθανότητα δηλαδή, αν και στη Γιούβε έχουν συμβεί διάφορα τρελά τα τελευταία χρόνια, ο Κροάτης θα βγάλει τη σεζόν και στη συνέχεια θα προσληφθεί άλλος προπονητής.
Το ποιος θα είναι αυτός, δεν το ξέρει κανείς αυτή τη στιγμή. Όπως και να έχει, σημασία αυτή την ώρα έχει το παρόν, με τις επίσημες ανακοινώσεις τόσο για την απόλυση του Μότα όσο και για την πρόσληψη του Τούντορ να αναμένονται εντός της Κυριακής (23/3) και τη Δευτέρα (24/3).
Διαβάστε τα νέα της Γιουβέντους στο italians.gr
Πηγή φωτογραφίας: Επίσημος λογαριασμός της Λάτσιο στο Twitter