Ο Κρίστιαν Κίβου θα είναι τελικά ο νέος προπονητής της Ιντερ, διαδεχόμενος τον Σιμόνε Ιντσάγκι που πήγε στην Αλ Χιλάλ.
Οι Νερατζούρι ήθελαν να κλείσουν τη σεζόν με πανηγυρισμούς, με κατάκτηση του Champions League και συνεχή χαμόγελα. Τελικά, όμως, την έκλεισαν με ιστορική συντριβή από την Παρί Σεν Ζερμέν και με αλλαγή προπονητή καθώς ο Ιντσάγκι αποφάσισε να φύγει. Και από τη στιγμή που αποφάσισε να φύγει, οι Μιλανέζοι πήγαν στις εναλλακτικές επιλογές, όπου επίσης τα πράγματα στράβωσαν. Ο πρώτος στόχος, άλλωστε, ήταν ο Σεσκ Φάμπρεγας αλλά παραμένει στην Κόμο.
Ο δεύτερος στόχος, σύμφωνα με όσα ανέφεραν Sky Italia και Gazzetta dello Sport, ήταν ο Πατρίκ Βιεϊρά αλλά αποφάσισε να τηρήσει τη συμφωνία του με την Τζένοα. Ετσι, η Ιντερ απευθύνθηκε στο επόμενο όνομα στη λίστα, το οποίο ήταν αυτό του Κίβου. Μέλος της ομάδας που έκανε το treble το 2010 υπό τις οδηγίες του Ζοσέ Μουρίνιο, ο Ρουμάνος δούλεψε στα τμήματα υποδομής των Νερατζούρι και φέτος έκανε το ντεμπούτο του στη Serie A αναλαμβάνοντας την Πάρμα, την οποία οδήγησε στην εξασφάλιση της παραμονής.
Ο Κίβου έδωσε αμέσως προτεραιότητα στους Μιλανέζους όταν δέχθηκε το τηλεφώνημα από τη διοίκηση και η συμφωνία δεν άργησε να έρθει. Αυτή, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά ΜΜΕ, προβλέπει συμβόλαιο μέχρι το 2027 με τις ετήσιες απολαβές να είναι στα 2 εκατ. ευρώ και κατά πάσα πιθανότητα οι υπογραφές θα μπουν την Παρασκευή (6/6) και θα ακολουθήσει η επίσημη ανακοίνωση του κλαμπ.
Διαβάστε τα νέα της Ιντερ στο italians.gr
Πηγή φωτογραφίας: Επίσημος λογαριασμός της Serie A στο Twitter