Οι αριθμοί της Μίλαν στο ξεκίνημα της σεζόν είναι πολύ καλοί για τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, ο οποίος δεν απέφυγε την τιμωρία τελικά.
Οι Ροσονέρι μπήκαν στο φετινό πρωτάθλημα με εντός έδρας ήττα από την Κρεμονέζε, αποτέλεσμα που πάγωσε τους οπαδούς. Στη συνέχεια, όμως, η ομάδα προσπαθεί να τους ζεστάνει και είναι σε καλό δρόμο, τουλάχιστον με βάση τα αποτελέσματα. Οι Μιλανέζοι νίκησαν εκτός έδρας τη Λέτσε, επικράτησαν και της Μπολόνια εντός έδρας και μετά τις πρώτες τρεις αγωνιστικές έχουν 6 βαθμούς. Αυτό μπορεί να μην προκαλεί θαυμασμό, είναι όμως το καλύτερο ξεκίνημα που έχει κάνει ο Αλέγκρι στον πάγκο τους. Ούτε το 2010-11, ούτε το 2011-12, ούτε το 2012-13, ούτε το 2013-14 είχε ξεκινήσει με δύο νίκες στις πρώτες τρεις αγωνιστικές.
Λογικό είναι, επομένως, να υπάρχει, έστω συγκρατημένη, αισιοδοξία στη Μίλαν για τη συνέχεια. Ειδικά όταν η ομάδα δείχνει πολύ σημαντική βελτίωση αμυντικά, παρά το γεγονός ότι βασίζεται στους ίδιους παίκτες. Σε τέσσερα επίσημα παιχνίδια μέχρι στιγμής, τρία για το πρωτάθλημα και ένα για το κύπελλο, οι Ροσονέρι έχουν κρατήσει τρεις φορές ανέπαφη την εστία τους. Αν αναλογιστούμε, όπως σημειώνουν τα ιταλικά ΜΜΕ, ότι αυτό έχει γίνει με τους ίδιους αμυντικούς που υπήρχαν και πέρυσι, δηλαδή τον Τομόρι, τον Γκάμπια και τον Πάβλοβιτς, τότε μάλλον ο Αλέγκρι έχει αρχίσει να περνάει σιγά-σιγά στην ομάδα τη φιλοσοφία του.
Γι’ αυτό το λόγο θα είναι σημαντική η απουσία του από το επόμενο παιχνίδι, αυτό με την Ουντινέζε εκτός έδρας. Ο προπονητής των Μιλανέζων αποβλήθηκε στο ματς με τη Μπολόνια καθώς ήταν έξαλλος με κάποια διαιτητικά λάθη και ο αθλητικός δικαστής αποφάσισε την τιμωρία του για έναν αγώνα συν πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ.
Διαβάστε τα νέα της Μίλαν στο italians.gr
Πηγή φωτογραφίας: Επίσημος λογαριασμός της Serie A στο Twitter