Η Μίλαν βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση το 2021 και οι τραυματισμοί δεν σταματούν. Ποιος είναι ο λόγος και πάνω σε τι δουλεύει το Milan Lab.
Το 2020 ήταν εκπληκτικό. Μέσα σε αυτό, ήταν και το πρώτο μισό της σεζόν που διανύουμε. Σε 23 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις, οι Ροσονέρι υπέστησαν μόλις μία ήττα – από την Λιλ στο Europa League (0-3). Τα αποτελέσματα ήταν απίστευτα και ως «συνέπεια» το club έμεινε στην κορυφή και μπήκε στην κουβέντα για το Scudetto. Ομως με το νέο έτος όλα άλλαξαν και όπως αποδεικνύεται, αυτό κάθε άλλο παρά τυχαίο γεγονός ήταν. Σε 19 αγώνες σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Europa, η Μίλαν έχασε 7 φορές (Γιουβέντους, Ιντερ 2, Αταλάντα, Σπέτσια, Νάπολι, Γιουνάιτεντ). Εντυπωσιακό είναι και το ότι σε αυτές τις 7 ήττες το σκορ της ομάδας του Στέφανο Πιόλι είναι 2-15.
Τι μεταμόρφωσε όμως την Μίλαν από διεκδικήτρια σε ομάδα που πρέπει να δώσει μάχη για να κρατηθεί στην 4άδα; Σύμφωνα με κάποια Μέσα στην Ιταλία, το ντεφορμάρισμα έχει να κάνει – σε κάποιο βαθμό – με την τακτική της. Μια άποψη ότι η επιμονή στο επιθετικό στιλ, έχει αποβεί μοιραία, καθώς δημιουργείται ανισορροπία στη φάση της άμυνας. Από την άλλη, δεν μπορεί να είναι τυχαίο ότι τα καλά αποτελέσματα σταμάτησαν όταν οι τραυματισμοί πετσόκοψαν το ρόστερ.
Είναι 3η στην Serie A σε τραυματισμούς
Τα πολλά προβλήματα με απουσίες δεν είναι απλά μια δικαιολογία. Οι Ροσονέρι είναι η 3η ομάδα σε τραυματισμούς στην Serie A, καθώς πριν από το ματς με την Γιουνάιτεντ είχε φτάσει τους 45. Τις επόμενες μέρες θεωρείται σίγουρο ότι θα πάρει το Νο2 της λίστας από την Ελλάς Βερόνα (46), ενώ την ανεπιθύμητη κορυφή έχει η Πάρμα (60). Πριν τη ρεβάνς στο Europa League, ο Καλάμπρια έγινε γνωστό ότι μπαίνει στο χειρουργείο, ενώ Λεάο και Ρέμπιτς είχα ξανά μυικά θέματα.
Εύκολα καταλαβαίνει κανείς πως οι εντυπωσιακά πολλοί τραυματισμοί δεν μπορεί να είναι μόνο αποτέλεσμα των σερί αγώνων. Το ό,τι συμβαίνει είναι ήδη ζήτημα στο Milan Lab. Το κάποτε θαυματουργό ιατρικό κέντρο έχει στόχο να έχει προνοήσει και να αποτρέψει πιθανούς τραυματισμούς, όμως μόνο αυτό δεν γίνεται. Σύμφωνα με την La Repubblica, λόγος είναι ότι στους επιθετικογενείς παίκτες ο προπονητής ζητά να συνδέουν τις γραμμές στους αγώνες. Και για να συμβεί αυτό απαιτείται να καλύψουν μεγάλες αποστάσεις και με πολλές φορές πολύ υψηλές ταχύτητες. Οι αριθμοί που δημοσιεύει η εφημερίδα, είναι εκπληκτικοί.
Η Μίλαν είναι η πρώτη ομάδα στο πρωτάθλημα σε μέσο όρο σπριντ άνω των 25χλμ/ώρα ανά αγώνα με 24. Κανένα άλλο club στην Serie A δεν έχει περισσότερα. Μάλιστα, το διάστημα Νοεμβρίου – Ιανουαρίου, οι τραυματισμοί άρχισαν να γίνονται όλο και συχνότεροι. Και μάλλον τυχαίο δεν είναι ότι τότε ακριβώς υπήρξε άνοδος του μέσου όρου των σπριντ των παικτών της Μίλαν κατά 42%. Οπως λένε οι ειδικοί, είναι κάτι το οποίο αυξάνει το ρίσκο μυικού τραυματισμού.
Διαβάστε στο italians.gr
Μίλαν: Ασχημα τα νέα για τον Καλάμπρια
Ιμπραΐμοβιτς: «Όπως και με την Ιντερ…»
Πηγή φωτογραφίας: Επίσημος λογαριασμός της Μίλαν στο twitter