Η ιταλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία έστειλε στην UEFA φάκελο με 14 γήπεδο, 4 εκ των οποίων δεν υπάρχουν, για τους αγώνες του Euro 2032.
Η Πέμπτη (30/9) ήταν η μέρα που έληγε η προθεσμία για να κατατεθούν στην ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία τα υποψήφια γήπεδα για το Euro 2032 και δεν υπήρξε κάποιο πρόβλημα. Οντως η ιταλική ομοσπονδία κατέθεσε τον φάκελο με 14 γήπεδα, από τα οποία θα επιλεγούν τελικά πέντε για τους αγώνες του Euro 2032. Και αυτό που ξεχωρίζει στο όλο θέμα είναι το γεγονός ότι από τα 14 γήπεδα που συμπεριλαμβάνονται στον φάκελο, τα 4 δεν υπάρχουν. Όχι μεταφορικά αλλά κυριολεκτικά δεν υπάρχουν και η λογική, γιατί ποτέ δεν ξέρεις, λέει ότι θα κατασκευαστούν τα προσεχή χρόνια και θα είναι έτοιμα το αργότερο μέχρι το 2031.
Ποια είναι, όμως, τα 14 γήπεδα που συμπεριλαμβάνονται στον φάκελο; Εχουμε και λένε… Είναι το Allianz Stadium στο Τορίνο, το San Nicola στο Μπάρι, το νέο γήπεδο που θα γίνει στη Μπολόνια, το νέο γήπεδο που θα γίνει στο Κάλιαρι, το Artemio Franchi της Φλωρεντίας που θα ανακαινιστεί, το Luigi Ferraris της Γένοβας που θα ανακαινιστεί, το Via del Mare του Λέτσε που θα ανακαινιστεί, το νέο γήπεδο που θα γίνει στο Μιλάνο, το Stadio Diego Armando Maradona της Νάπολη, το Renzo Barbera του Παλέρμο, το Arechi στο Σαλέρνο, το Bentegodi στη Βερόνα που θα ανακαινιστεί και δύο γήπεδα της Ρώμης: Το ένα είναι το Ολίμπικο και το άλλο είναι το νέο γήπεδο της Ρόμα που θα γίνει τα επόμενα χρόνια.
Η UEFA θα μελετήσει τον φάκελο, θα εξετάσει το κάθε γήπεδο, θα κάνει τις εισηγήσεις της και από εκεί και πέρα η ιταλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία θα επιλέξει τα πέντε που θα χρησιμοποιηθούν στο Euro 2032.
Διαβάστε τα νέα της Serie A στο italians.gr
Πηγή φωτογραφίας: Επίσημη ιστοσελίδα της Γιουβέντους

