italians.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των Αποτελεσμάτων
Τρίτη, 21 Μαρτίου, 2023
  • Αρχική
  • Serie A
  • Ποδόσφαιρο
  • Ultras
  • Αφιερώματα
  • Απόψεις
  • Made in Italy
  • Magazino
italians.gr
  • Αρχική
  • Serie A
  • Ποδόσφαιρο
  • Ultras
  • Αφιερώματα
  • Απόψεις
  • Made in Italy
  • Magazino
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των Αποτελεσμάτων
italians.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των Αποτελεσμάτων
Αρχική Serie A

Ευρωπαϊκή Super League: Ερχεται η μεγάλη ανατροπή πριν την τιμωρία Γιουβέντους, Ρεάλ, Μπαρτσελόνα

Στην Ευρωπαϊκή Ενωση έστειλε το θέμα ισπανικό δικαστήριο

31/05/2021
Serie A, Ποδόσφαιρο
Ευρωπαϊκή Super League: Ερχεται η μεγάλη ανατροπή πριν την τιμωρία Γιουβέντους, Ρεάλ, Μπαρτσελόνα
8
ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΕ
Share on FacebookShare on Twitter

Η ώρα για τη μεγάλη μάχη που μπορεί να αλλάξει το ποδόσφαιρο έφτασε, αφού η ευρωπαϊκή Super League απευθύνθηκε στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Η φετινή σεζόν τελείωσε με τον τελικό του Champions League και τώρα αρχίζει μια μεγάλη μάχη. Μια μάχη, η τελική έκβαση της οποίας θα αλλάξει πολλά. Ενδεχομένως και τα πάντα. Και αυτό είναι ήδη σαφές από τα νέα που έρχονται από Ισπανία και μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

Η εξέλιξη, λοιπόν, είναι αυτή και είναι πολύ σημαντική: Δικαστήριο της Ισπανίας έστειλε την υπόθεση στο δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Και την έστειλε την υπόθεση εκεί, με ένα ερώτημα: Μπορεί η UEFA, με βάση τους νόμους της Ευρωπαϊκής Ενωσης, να κάνει κατάχρηση της κυρίαρχης θέσης της; Μπορεί, δηλαδή, με βάση τους νόμους της Ευρωπαϊκής Ενωσης, να έχει μονοπώλιο στις διοργανώσεις και τα τηλεοπτικά δικαιώματα; Μπορεί να απαγορεύει τη δημιουργία άλλης διοργάνωσης με βάση τον νόμο της ελεύθερης αγοράς;

Οπως μεταδίδουν Ιταλοί και Ισπανοί, η απόφαση που θα πάρει το δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα είναι δεσμευτική. Αν, δηλαδή, αποφανθεί πως με βάση τους νόμους της Ε.Ε. η UEFA δεν μπορεί να έχει μονοπώλιο, τότε αλλάζουν τα πάντα. Τα πάντα όμως. Θα πρόκειται για… σεισμό μεγαλύτερο και από αυτόν που είχε προκληθεί με τον νόμο Μποσμάν στα μέσα της δεκαετίας του ’90.

Η τιμωρία της UEFA και το CAS

Η κίνηση αυτή, δείχνει ένα πράγμα: Οι Γιουβέντους, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα ξέρουν ότι θα τιμωρηθούν από την UEFA. Εχει προαναγγελθεί, άλλωστε, από τον Αλεξάντερ Τσέφεριν εδώ και εβδομάδες και τις προσεχείς μέρες θα ανακοινωθεί. Μπιανκονέρι, Μαδριλένοι και Μπλαουγκράνα αναμένεται να τιμωρηθούν με αποκλεισμό από την Ευρώπη για ένα ή δύο χρόνια.

Το γεγονός ότι η UEFA θα ανακοινώσει κάτι τέτοιο, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα γίνει και πράξη. Τα τρία κλαμπ, άλλωστε, θα προσφύγουν άμεσα στο CAS για να ανατραπεί η απόφαση. Αυτό, όμως, είναι το… λιγότερο αυτή τη στιγμή. Το σημαντικό, είναι το γεγονός ότι η ευρωπαϊκή Super League προσέφυγε όντως σε δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Και η απόφαση που θα παρθεί εκεί, θα είναι δεσμευτική.

Και αν αυτή η απόφαση είναι θετική για την ευρωπαϊκή Super League, σταματάει το μονοπώλιο της UEFA. Καταλαβαίνει ο καθένας, δηλαδή, ότι αλλάζουν κυριολεκτικά τα πάντα. Αν, όμως, η απόφαση είναι αρνητική, τότε οι τρεις ομάδες θα υποστούν ολες τις τιμωρίες που θα τους επιβληθούν.

Οπως και να έχει, το θέμα πλέον αποκτά εξαιρετικό ενδιαφέρον και θα χρειαστεί υπομονή από όλους, γιατί δεν είναι μια υπόθεση που θα εκδικαστεί μέσα σε… 1-2 εβδομάδες.

Διαβάστε στο italians.gr

Ανακοίνωση Γιουβέντους: «Οχι στον εκβιασμό της UEFA»

Επίσημο: Πειθαρχική δίωξη της UEFA εναντίον της Γιουβέντους

Ευρωπαϊκή Super League: Γιατί η UEFA δεν είναι σε θέση ισχύος

Πηγή φωτογραφίας: Επίσημος λογαριασμός της Γιουβέντους στο Twitter

Tags: ΓιουβέντουςSerie AUEFAPrimo

Όλη η επικαιρότητα της Serie A: Ειδήσεις, αρθρογραφία, αφιερώματα, ρετρό θέματα και οπαδικά. Στο italians,gr γράφουμε την ιστορία του ιταλικού ποδοσφαίρου στα ελληνικά.

Kατηγορίες

  • Magazino
  • Serie A
  • Ποδόσφαιρο
  • Ultras
  • Αφιερώματα
  • Απόψεις
  • Made in Italy
  • Azzurri
  • Ταξίδι
  • ΝΕΑ

Εγγραφή στο newsletter

Θέλεις να έχεις τα σημαντικότερα θέματα της εβδομάδας στο κινητό σου ή τον υπολογιστή; Κάνε εγγραφή στο newsletter του italians.gr και θα λαμβάνεις το εξειδικευμένο περιεχόμενο.

© 2020-2023 italians.gr - Viewmax Media.

Κανένα αποτέλεσμα
Προβολή όλων των Αποτελεσμάτων
  • Αρχική
  • Serie A
  • Ποδόσφαιρο
  • Ultras
  • Αφιερώματα
  • Απόψεις
  • Made in Italy
  • Magazino

© 2020-2023 italians.gr - Viewmax Media.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In