Με τον Ιμόμπιλε να φτάνει στα 200 γκολ στη Serie A, η Λάτσιο πέρασε με 3-1 από την έδρα της Κάλιαρι δείχνοντας σημάδια ζωής.
Η ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι μετρούσε δύο αγωνιστικές χωρίς νίκη, με τα ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών να κάνουν λόγο για πρόβλημα στις σχέσεις του με τους παίκτες, την ίδια ώρα που οι οργανωμένοι οπαδοί τα έβαλαν, μέσω πανό, τόσο με τον προπονητή όσο και με τον πρόεδρο. Οι Λατσιάλι, με λίγα λόγια, έπρεπε οπωσδήποτε να βγάλουν αντίδραση ώστε να παραμείνουν όρθιοι και ακριβώς αυτό έκαναν στη Σαρδηνία, όπου άνοιξαν το σκορ στο 26ο λεπτό με το αυτογκόλ του Ντεϊόλα μετά το γύρισμα του Ισακσεν.
Το πρώτο μέρος έκλεισε με το σκορ στο 0-1 και το δεύτερο άνοιξε με το 0-2 να γίνεται αμέσως και συγκεκριμένα στο 49′ με την κοντινή προσπάθεια του Ιμόμπιλε, στην επαναφορά, μετά την απόκρουση του Σκουφέτ σε σουτ του Ισακσεν. Αυτό ήταν το γκολ Νο200 στη Serie A για τον αρχηγός της Λάτσιο, η οποία πάντως δεν πρόλαβε να… χαλαρώσει αφού αμέσως μετά, στο 51′, ο Γκαετάνο με υπέροχο πλασέ εκτός περιοχής μείωσε σε 1-2 με γκολάρα.
Η Κάλιαρι, η οποία είναι στην προτελευταία θέση, ήταν ξανά μέσα στο παιχνίδι και πήγε για την ισοφάριση με τον ίδιο παίκτη και τον Μακούμπου, στο 65′ όμως ο Φελίπε Αντερσον πάτησε περιοχή και με σουτ, το οποίο βρήκε και στον Τζάπα, νίκησε τον Σκουφέτ για το 1-3, το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα αφού στο 85′ ο Καμάντα… βρήκε δοκάρι.
Γκολ: 51′ Γκαετάνο – 26′ αυτ. Ντεϊόλα, 49′ Ιμόμπιλε, 65′ Φελίπε Αντερσον
Κάλιαρι: Σκουφέτ, Μίνα (73′ Βιέτεσκα), Ντεϊόλα, Ομπέρτ (64′ Αουτζέλο), Τζάπα, Νάντες, Μακούμπου, Γκαετάνο, Ατζι (46′ Ντοσένα), Βιόλα (46′ Λουβούμπο), Λαπαντούλα (73′ Παβολέτι).
Λάτσιο: Προβεντέλ, Μάρουσιτς, Χίλα, Ρομανιόλι, Χισάι, Γκεντουζί, Κατάλντι (78′ Καμάντα), Λουίς Αλμπέρτο (62′ Βεσίνο), Ισακσεν (84′ Πέδρο), Φελίπε Αντερσον, Ιμόμπιλε (62′ Καστεγιάνος).
Πηγή φωτογραφίας: Επίσημος λογαριασμός της Serie A στο Twitter