Το ιταλικό ποδόσφαιρο μόνο χειρότερα θα πηγαίνει κάθε χρόνο και αυτό φαίνεται και από όσα γίνεται με το σκάνδαλο Ρόκι.
Το βράδυ της Κυριακής (31/5) οι Ιταλοί, φίλαθλοι και μη, περίμεναν να δουν την εκπομπή Report της Rai, καθώς είχε προαναγγείλει ότι το θέμα της θα ήταν το σκάνδαλο που ξέσπασε με τον πρώην αρχιδιαιτητή της Serie A. Υπενθυμίζουμε ότι ο Ρόκι κατηγορείται πως επηρέαζε τις αποφάσεις των διαιτητών που ήταν στο VAR και πως αποφάσιζε στο Μεάτσα τους ορισμούς των αγώνων της Ιντερ, με βάση το ποιους ήθελαν οι παράγοντές της. Είναι ένα θέμα με το οποίο ο αθλητικός Τύπος προσπαθεί να… θάψει, με ελάχιστες εξαιρέσεις, αλλά στη Rai δεν είναι της ίδιας λογικής. Ετσι, αποφάσισαν να ασχοληθούν και προανήγγειλαν αποκαλύψεις.
Αυτές οι αποκαλύψεις, όμως, δεν έγιναν ποτέ καθώς δεν επιτράπηκε η μετάδοση της εκπομπής… Αντιθέτως, στη θέση της μεταδόθηκε μια εκπομπή που είχαν κάνει οι συντελεστές της εκπομπής για ένα άλλο θέμα, άσχετο με το ποδόσφαιρο. Το γεγονός ότι δεν μεταδόθηκε η εκπομπή σημαίνει πως κάποιος πολιτικός αποφάσισε να παρέμβει για να μην υπάρξουν αποκαλύψεις, οπότε αυτό σημαίνει, όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς, ότι υπάρχει θέμα. Ότι είναι ένα… επικίνδυνο θέμα. Αν δεν υπήρχε τίποτα, αν δεν υπήρχε σκάνδαλο, η εκπομπή θα προβαλλόταν κανονικά, καθώς δεν θα υπήρχε καμία ανησυχία σε κανέναν.
Την ίδια ώρα, ο Ρομπέρτο Σαβιάνο, ο γνωστός συγγραφέας που ξέρει όσο κανείς άλλος τα της μαφίας και είχε κάνει δηλώσεις για την Ιντερ και τον Μπέπε Μαρότα τον Φεβρουάριο, επανήλθε με story στα social media, όπου ανέφερε τα εξής: «Από όσα έχουν βγει μέχρι τώρα η Ιντερ βγαίνει συντετριμμένη. Κάποιοι προσπάθησαν με κάθε τρόπο να σταματήσουν την έρευνα. Φαίνεται ότι δεν τα κατάφεραν. Θα δούμε τις επόμενες εβδομάδες αν ισχύει. Μέχρι να υποβληθεί το ποδόσφαιρο του Μιλάνου σε πραγματικές δίκες, δεν θα έχουμε ένα υγιές πρωτάθλημα. Αλλά το ερώτημα είναι: Μπορεί το ποδόσφαιρο, στον πιο διεφθαρμένο κόσμο, να είναι ποτέ πραγματικά υγιές;».
Για την ιστορία, τρεις μήνες και κάτι μέρες μετά τις δηλώσεις του Σαβιάνο, ο Μαρότα δεν έχει κινηθεί ακόμη νομικά εναντίον του, όπως είχε πει ότι θα κάνει. Ίσως να μην έχουν ενημερωθεί ακόμη οι δικηγόροι του για όσα είπε ο γνωστός συγγραφέας.

