Η Ρόμα έχει μπει φουριόζα στο φετινό πρωτάθλημα της Serie A και ο Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι έχει κάθε λόγο να είναι απολύτως ικανοποιημένος.
Το καλοκαίρι του 2025 ο Ιταλός τεχνικός ανέλαβε τους Τζαλορόσι με στόχο να τους επαναφέρει στο Champions League και να χτίσει μια ομάδα που θα μπορεί στη συνέχεια να διεκδικεί τίτλους. Το πρώτο ο «Γκασπ» το πέτυχε άμεσα καθώς εξασφαλίστηκε μια θέση για την κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, με την πρώτη του σεζόν στη Ρώμη να κλείνει με πανηγυρισμούς και τη δεύτερη να αρχίζει με ενθουσιασμό. Ενθουσιασμός που μεγαλώνει συνεχώς καθώς η ομάδα έχει κάνει το τέλειο ξεκίνημα, με αποτέλεσμα οι οπαδοί να ονειρεύονται τίτλο ακόμη και φέτος. Μόνο εύκολο δεν θα είναι φυσικά κάτι τέτοιο, γιατί να μην ονειρεύονται όμως οι Ρωμαίοι;
Η Ρόμα έχει μπει στη φετινή Serie A με τέσσερις νίκες στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές και αυτό είναι κάτι που δεν το έχει ξαναζήσει ο Γκασπερίνι. Το καλύτερο ξεκίνημα των ομάδων του, όλα αυτά τα χρόνια, ήταν οι τρεις νίκες της Αταλάντα σε τέσσερις αγωνιστικές το 2020-21. Σεζόν στην οποία οι Μπεργκαμάσκι είχαν τερματίσει στην 3η θέση, στο -1 από τη 2η Μίλαν. Το πού θα τερματίσουν τώρα οι Τζαλορόσι δεν μπορεί να το ξέρει κανείς αυτή τη στιγμή, η ομάδα πάντως λειτουργεί στην εντέλεια μέχρι στιγμής. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι πέτυχε τέσσερις νίκες σε τέσσερις αγωνιστικές, αλλά και το γεγονός ότι έχει πετύχει 12 γκολ και έχει δεχθεί μόλις ένα, από την πρώην ομάδα του προπονητή της, την Αταλάντα.
Με τον Ντιμπάλα να δημιουργεί για τον Μάλεν που δεν σταματάει να σκοράρει και την ανασταλτική λειτουργεία να είναι άψογη μέχρι τώρα, οι οπαδοί έχουν ξεσηκωθεί και περιμένουν πώς και πώς το ντέρμπι κορυφής με την Ιντερ το Σάββατο (19/9), ένα παιχνίδι στο οποίο οι Ρωμαίοι καλούνται να δείξουν ότι μπορούν να κοιτάξουν στα μάτια την κάτοχο του τίτλου και να την… αμφισβητήσουν.

