Η Γιουβέντους θα προχωρήσει σε νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 250 εκατ. ευρώ, όπως έγινε γνωστό μετά την έγκριση του περσινού ισολογισμού.
Από την ημέρα που παραιτήθηκε ο Αντρέα Ανιέλι για να πάρει τον έλεγχο της ομάδας ο ξάδερφός του, Τζον Ελκαν, στο Τορίνο ζουν μια κατάσταση που είχαν ζήσει και στο παρελθόν. Από το καλοκαίρι του 2006 μέχρι και το 2010, για την ακρίβεια, όταν το κουμάντο το είχε και πάλι ο Έλκαν, ο οποίος επέλεγε λάθος άτομα για τη διοίκηση, αυτοί με τη σειρά τους έκαναν λάθος επιλογές προπονητών-παικτών και τελικά η ομάδα αντί να κατακτά τίτλους αποτύγχανε και παράλληλα η οικονομική κατάσταση δεν βελτιωνόταν. Ό,τι γίνεται και τώρα δηλαδή, με τον επικεφαλής της Exor να μη μαθαίνει από τα λάθη του.
Το διοικητικό συμβούλιο της Γιουβέντους ενέκρινε τον ισολογισμό της περασμένης σεζόν, ο οποίος έκλεισε με ζημία 66 εκατ. ευρώ. Αυτό έλεγαν οι εκτιμήσεις της Exor και αυτό ήταν και το αποτέλεσμα. Σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, όταν είχαν καταγραφεί και ζημίες άνω των 200 εκατ. ευρώ, το -66 δεν προβληματίζει. Προβληματίζει όμως το γεγονός ότι ο ισολογισμός της φετινής σεζόν θα είναι χειρότερος καθώς δεν θα υπάρχουν τα έσοδα του Champions League, από τη στιγμή που ο Λουτσιάνο Σπαλέτι απέτυχε να οδηγήσει την ομάδα στην πρώτη 4άδα. Η Γιούβε έμεινε εκτός Champions League για πρώτη φορά έπειτα από 15 χρόνια και ο προπονητής παρέμεινε στη θέση του, με τον Ελκαν να τον στηρίζει 100%.
Και αφού τον στηρίζει 100%, στη γενική συνέλευση των μετόχων θα ανακοινωθεί, όπως έγινε γνωστό χθες (29/9), ότι θα γίνει νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 250 εκατ. ευρώ. Η Exor μάλιστα, η πολυεθνική της οικογένειας Ανιέλι που έχει τις μετοχές του κλαμπ, θα καταβάλει άμεσα τα 60 εκατ. ευρώ και τα υπόλοιπα μόλις ανακοινωθεί και επισήμως η ΑΜΚ. Ετσι, θα φτάσει στα 800 εκατ. ευρώ σε ΑΜΚ τα τελευταία επτά χρόνια, ποσό που κατά πάσα πιθανότητα θα αυξηθεί καθώς του χρόνου, όταν κλείσει ο ισολογισμός με ζημία μεγαλύτερη από 66 εκατ. ευρώ, αυτή θα είναι η λύση που θα προτείνει ο Ελκαν.
Διαβάστε τα νέα της Γιουβέντους στο italians.gr
Πηγή φωτογραφίας: Επίσημη ιστοσελίδα της Exor

