Τα όσα έγιναν ανάμεσα στους οπαδούς των Ρόμα και Φιορεντίνα την autostrada προκάλεσαν, όπως αναμενόταν, την τιμωρία και για τις δύο πλευρές.
Το να πλακωθούν οπαδοί στην εθνική οδό δεν είναι κάτι πρωτοφανές για την Ιταλία καθώς έχει γίνει κι άλλες φορές. Εχουν συμβεί διάφορα σκηνικά και οι οπαδοί των Τζαλορόσι και των Βιόλα πρωταγωνίστησαν σε αρκετά από αυτά, οπότε οι αρμόδιοι θεώρησαν ότι δεν υπάρχει λόγος να κάνουν άλλη υπομονή. Και αφού δεν μπορούν να κάνουν άλλη υπομονή, ανακοινώθηκε η απόφασή τους, η οποία είναι η εξής: Μέχρι και το τέλος της σεζόν απαγορεύονται οι εκδρομές για τους οπαδούς των δύο ομάδων. Μέχρι το τέλος της σεζόν, δηλαδή, η Ρόμα και η Φιορεντίνα δεν θα έχουν οπαδούς στα εκτός έδρας παιχνίδια.
Για την ακρίβεια, θα μπορούν να βρεθούν στα εκτός έδρας παιχνίδια οπαδοί τους που δεν τα ταξιδέψουν αλλά θα είναι κάτοικοι των πόλεων στις οποίες θα αγωνίζονται. Πόσοι τέτοιοι, όμως, υπάρχουν; Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, το βεβαρημένο παρελθόν έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να παρθεί αυτή η απόφαση, καθώς τόσο οι οπαδοί των Ρωμαίων όσο και αυτοί των Τοσκανών έχουν, όπως προαναφέρθηκε, πρωταγωνιστήσει σε παρόμοια σκηνικά τόσο εντός όσο και εκτός Ιταλίας τα τελευταία χρόνια. Ετσι, για να μην υπάρξουν ξανά ανάλογες εικόνες στη φετινή σεζόν, αποφασίστηκε πως μέχρι το τέλος αυτής δεν θα επιτρέπονται οι εκδρομές για καμία εκ των δύο πλευρών.
Πρόκειται για μια απόφαση που επίσης δεν είναι πρωτοφανής για την Ιταλία καθώς πριν δύο χρόνια είχε αποφασιστεί αυτό και για τους οπαδούς της Νάπολι. Τότε, βέβαια, οι Ναπολιτάνοι ταξίδευαν κανονικά όπου έπαιζε η ομάδα τους και κανείς δεν έκανε τίποτα, οπότε μένει να φανεί αν και τώρα θα συμβεί αυτό ή αν όντως θα απαγορευθούν οι εκδρομές για τους τιφόζι των Τζαλορόσι και των Βιόλα.

